Római kori kincseket ásott ki egy éhes borz Spanyolországban

ÁLLAT
2022 január 10., 18:28
comments 2

Két spanyol régész 209 római kori pénzérmét talált az észak-spanyolországi Grado mellett, Asztúria tartományban, amikor a La Cuesta barlangot készültek meglátogatni. A kincset egy üreg mellett találták, és egy kétségbeesett borz áshatta ki, ami a kemény télben próbálhatott élelem után kutatni. Az érmék a 3. és az 5. században készülhettek Konstantinápolyban és Thesszalonikiben. Ez a kincs számít a legnagyobb régészeti leletnek a környékről. (BBC)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt