A cseh képviselőház elnöke szerint Orbán a kazah polgárok elleni lövöldözés oldalára állt

január 11., kedd 12:58
13

„Orbán Viktor ma a kazah polgárok elleni lövöldözés és az orosz hadsereg behívásának pártjára állt. Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral, sok olyan polgára van, akinek gondja van a hasonló kijelentésekkel. Támogatom őket most és a jövőben is” - írta ki twitterére Markéta Pekarová Adamová, a cseh parlament elnöke hétfőn.

Nem ez az első, hogy Pekarova Adamova Orbán ellen szólal fel. A Bloomberg cikke szerint korábban mondott már olyat is, hogy „a csehek már leváltották Babist, nagyon remélem, hogy a magyaroknak is sikerül leváltaniuk Orbánt. Fontos, hogy Magyarország a változásra szavazzon áprilisban, úgy, ahogy mi tettük”.

Az új kormány külügyminisztere, Jan Lipavsky, akinek amúgy az első külföldi útja néhány hete épp Magyarországra vezetett, azt írta szintén a twiterre, hogy „szolidaritásra nincs szüksége annak az elnöknek, aki engedi, hogy felszólítás nélkül lőjenek a tüntetőkre. A szolidaritás a kazahsztáni népé”

A mostani cseh ellenzékből azonban többen is kritizálták a házelnök szavait.

(via HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt