A cseh képviselőház elnöke szerint Orbán a kazah polgárok elleni lövöldözés oldalára állt

külföld
2022 január 11., 12:58

„Orbán Viktor ma a kazah polgárok elleni lövöldözés és az orosz hadsereg behívásának pártjára állt. Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral, sok olyan polgára van, akinek gondja van a hasonló kijelentésekkel. Támogatom őket most és a jövőben is” - írta ki twitterére Markéta Pekarová Adamová, a cseh parlament elnöke hétfőn.

link Forrás

Nem ez az első, hogy Pekarova Adamova Orbán ellen szólal fel. A Bloomberg cikke szerint korábban mondott már olyat is, hogy „a csehek már leváltották Babist, nagyon remélem, hogy a magyaroknak is sikerül leváltaniuk Orbánt. Fontos, hogy Magyarország a változásra szavazzon áprilisban, úgy, ahogy mi tettük”.

Az új kormány külügyminisztere, Jan Lipavsky, akinek amúgy az első külföldi útja néhány hete épp Magyarországra vezetett, azt írta szintén a twiterre, hogy „szolidaritásra nincs szüksége annak az elnöknek, aki engedi, hogy felszólítás nélkül lőjenek a tüntetőkre. A szolidaritás a kazahsztáni népé”

link Forrás

A mostani cseh ellenzékből azonban többen is kritizálták a házelnök szavait.

(via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.