Akkora tömegverekedés volt egy manilai börtönben, hogy hatan meghaltak

január 11., kedd 8:22

A Fülöp-szigeteki hatóságok szerint hatan meghaltak és 33-an megsebesültek egy Manila térségében lévő túlzsúfolt börtönben, amikor tömegverekedés tört ki - írja az MTI.

A Caloocan börtön a verekedés után. Fotó: HANDOUT/AFP

Xavier Solda, a börtönhatóság egyik tagja azt mondta, az intézményben a koronavírus-járvány kezdete óta, azaz két éve látogatási tilalom van érvényben, amelyet a feszültség egyik lehetséges okának nevezett. Az sem tetszett a bentlakóknak, hogy az eredetileg kevesebb mint 200 rab elhelyezésére tervezett Caloocan börtönében jelenleg mintegy 1900 elítéltet tartanak fogva.

Az országban gyakoriak az ehhez hasonló börtönverekedések, számos büntetés-végrehajtási intézményben ugyanis olykor ötször annyi ember tölti büntetését, mint amennyi befogadására tervezték. Nem a mostani az év első incidense: január 2-án a világ egyik legnagyobb börtönének számító manilai New Bilibid intézményében kitört verekedésnek három halálos áldozata és 14 sebesültje volt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt