Akkora tömegverekedés volt egy manilai börtönben, hogy hatan meghaltak

külföld
2022 január 11., 08:22

A Fülöp-szigeteki hatóságok szerint hatan meghaltak és 33-an megsebesültek egy Manila térségében lévő túlzsúfolt börtönben, amikor tömegverekedés tört ki - írja az MTI.

A Caloocan börtön a verekedés után.
photo_camera A Caloocan börtön a verekedés után. Fotó: HANDOUT/AFP

Xavier Solda, a börtönhatóság egyik tagja azt mondta, az intézményben a koronavírus-járvány kezdete óta, azaz két éve látogatási tilalom van érvényben, amelyet a feszültség egyik lehetséges okának nevezett. Az sem tetszett a bentlakóknak, hogy az eredetileg kevesebb mint 200 rab elhelyezésére tervezett Caloocan börtönében jelenleg mintegy 1900 elítéltet tartanak fogva.

Az országban gyakoriak az ehhez hasonló börtönverekedések, számos büntetés-végrehajtási intézményben ugyanis olykor ötször annyi ember tölti büntetését, mint amennyi befogadására tervezték. Nem a mostani az év első incidense: január 2-án a világ egyik legnagyobb börtönének számító manilai New Bilibid intézményében kitört verekedésnek három halálos áldozata és 14 sebesültje volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.