Bűnös a fideszes képviselő, aki egy barnamedve-preparátummal kereskedett

január 11., kedd 8:38
1

Bűnösnek mondta ki a tapolcai bíróság Remete József sümegi fideszes képviselőt és társait, írja a Népszava. Az ítélet előzménye, hogy tavaly ősszel a tapolcai ügyészség természetkárosítás miatt vádat emelt egy budapesti és két sümegi férfival szemben, akik 2020-ban egy barna medvének a fejjel együtt kipreparált bundájával kereskedtek, illetve próbálták az interneten eladni.

A police.hu felvétele Fotó: police.hu

Az egyik vádlott Remete József fideszes sümegi önkormányzati képviselő, a helyi Kinizsi Vadásztársaság titkára. A lap felidézi, hogy a vád szerint a medvetetemet Remete 2020 elején, 400 euróért vette, majd ugyanennyiért eladta egy budapesti férfinak (aki amúgy Sümeg díszpolgára), aki aztán 2020 őszén megkérte egy sümegi ismerősét, hogy értékesítse a kikészített medvebőrt, ami így került fel aztán az egyik magyar online értékesítő oldalra.

A tapolcai bíróság jogerős büntetővégzésében mindhárom vádlottat bűnösnek találta, és természetkárosítás miatt 1 évre próbára bocsátotta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt