Bűnös a fideszes képviselő, aki egy barnamedve-preparátummal kereskedett

bűnügy
2022 január 11., 08:38
comments 1

Bűnösnek mondta ki a tapolcai bíróság Remete József sümegi fideszes képviselőt és társait, írja a Népszava. Az ítélet előzménye, hogy tavaly ősszel a tapolcai ügyészség természetkárosítás miatt vádat emelt egy budapesti és két sümegi férfival szemben, akik 2020-ban egy barna medvének a fejjel együtt kipreparált bundájával kereskedtek, illetve próbálták az interneten eladni.

photo_camera A police.hu felvétele Fotó: police.hu

Az egyik vádlott Remete József fideszes sümegi önkormányzati képviselő, a helyi Kinizsi Vadásztársaság titkára. A lap felidézi, hogy a vád szerint a medvetetemet Remete 2020 elején, 400 euróért vette, majd ugyanennyiért eladta egy budapesti férfinak (aki amúgy Sümeg díszpolgára), aki aztán 2020 őszén megkérte egy sümegi ismerősét, hogy értékesítse a kikészített medvebőrt, ami így került fel aztán az egyik magyar online értékesítő oldalra.

A tapolcai bíróság jogerős büntetővégzésében mindhárom vádlottat bűnösnek találta, és természetkárosítás miatt 1 évre próbára bocsátotta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.