Nem kapja vissza munkáját a két Los Angeles-i rendőr, akik a betörő helyett egy ritka pokémont próbáltak elfogni

hát élet ez?
2022 január 11., 06:43
comments 2

A Los Angeles-i rendőrség két tagját még 2017-ben rúgták ki állásukból, amiért munka közben Pokémon Go-val játszottak. Nem akartak beletörődni a sorsukba, ezért bíróságon szerették volna elérni, hogy visszahelyezzék őket, de a Verge információi szerint itt sem jártak sikerrel.

Évekkel ezelőtt a rendőrök szolgálati autójának kamerája rögzítette, ahogy Louis Lozano és Eric Mitchell figyelmen kívül hagyták, hogy egy kollégájuk épp erősítést kér, és inkább tovább játszottak. Pedig a páros egy betörés közelében volt éppen, onnan érkezett kérés az erősítésre, de Lozano és Mitchell nem törődött ezzel, hanem elhajtottak onnan.

Később azzal védekeztek, hogy zajos volt a környék, és nem hallották a diszpécsert. Felettesük azonban nem találta meggyőzőnek a magyarázatot, és megnézte a szolgálati kamera felvételét, melyből kiderült, hogy egyszerűen csak nem akartak segíteni. Belső vizsgálat indult, a kamera felvételeit alaposabban megnézve pedig kiderült, hogy a két rendőr a helyszínt elhagyva arról beszélt, hogy a közelben van egy Snorlax (egy ritka pokémon), és hogy mi a leggyorsabb út, ahogy odajuthatnak, hogy elkapják.

A két rendőr a következő 20 percben pokémonokról beszélgetett, közben pedig a várost járták a virtuális teremtmények után kutatva. A rendőrök azzal védekeztek, hogy nem is játszottak, csak a játékról beszélgettek. Menesztették őket, ők viszont bíróságon támadták meg a döntést, mivel szerintük a fedélzeti kamerák nem arra vannak, hogy a rendőrök magánbeszélgetését lehessen vele visszahallgatni. A bíró azonban teljesen elhibázottnak találta az érvelést, és elutasította a fellebbezést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.