Rendkívüli ülést kezdeményeznek a Nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai a Völner- és a Sztojka-ügy miatt

január 11., kedd 16:24
3

A Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának ellenzéki tagjai a mai napon rendkívüli ülést kezdeményeznek - közölte Stummer János, Molnár Zsolt és Ungár Péter. Két ügyben várnak tájékoztatást az illetékes szervektől:

  • Völner Pál korrupciós ügyében a volt államtitkár nemzetbiztonsági átvilágításait végző Alkotmányvédelmi Hivatal és a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőitől,
  • és Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos kiszivárgott hangfelvétele ügyében a Belügyminisztérium és az elhárításért felelős Alkotmányvédelmi Hivatal képviselőitől.

A bizottság ellenzéki tagjai remélik, hogy a kormánypárti képviselők megjelennek az ülésen. Tavaly nyáron Haszán Zoltán írt arról, hogy a Fidesz a többségével visszaélve már rutinszerűen lehetetleníti el nemzetbiztonsági ügyek parlamenti ellenőrzését, ennek fényében elég valószínű, hogy a kormánypárti tagok most is ezzel próbálkoznak majd.

Illusztráció: Botos Tamás/444


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt