Rendkívüli ülést kezdeményeznek a Nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai a Völner- és a Sztojka-ügy miatt

POLITIKA
2022 január 11., 16:24
comments 3

A Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának ellenzéki tagjai a mai napon rendkívüli ülést kezdeményeznek - közölte Stummer János, Molnár Zsolt és Ungár Péter. Két ügyben várnak tájékoztatást az illetékes szervektől:

  • Völner Pál korrupciós ügyében a volt államtitkár nemzetbiztonsági átvilágításait végző Alkotmányvédelmi Hivatal és a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőitől,
  • és Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos kiszivárgott hangfelvétele ügyében a Belügyminisztérium és az elhárításért felelős Alkotmányvédelmi Hivatal képviselőitől.

A bizottság ellenzéki tagjai remélik, hogy a kormánypárti képviselők megjelennek az ülésen. Tavaly nyáron Haszán Zoltán írt arról, hogy a Fidesz a többségével visszaélve már rutinszerűen lehetetleníti el nemzetbiztonsági ügyek parlamenti ellenőrzését, ennek fényében elég valószínű, hogy a kormánypárti tagok most is ezzel próbálkoznak majd.

photo_camera Illusztráció: Botos Tamás/444


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.