Az ellenzék szimbolikusan átadta a Kútvölgyi Kórház tavaly év végére ígért, építés alatt álló homlokzatát

POLITIKA
2022 január 12., 15:17

Sajtótájékoztatót tartott a Kútvölgyi Kórház parkolójában Hajnal Miklós, a budapesti 3. sz., választókerületi jelöltje, a Momentum elnökségi tagja, és Tompos Márton, a Momentum szóvivője.

Hajnal Miklós (b2), a Momentum 3. sz. választókerületi képviselőjelöltje és Tompa Márton (j2), a Momentum kerületi önkormányzati képviselője szimbolikusan átadja a Kútvölgyi Kórház befejezetlen homlokzatát, a háttérben Takács Péter (b1), az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgatóhelyettese, Fürjes Balázs kormánybiztos küldöttje figyel.
photo_camera Hajnal Miklós (b2), a Momentum 3. sz. választókerületi képviselőjelöltje és Tompa Márton (j2), a Momentum kerületi önkormányzati képviselője szimbolikusan átadja a Kútvölgyi Kórház befejezetlen homlokzatát, a háttérben Takács Péter (b1), az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, Fürjes Balázs kormánybiztos küldöttje figyel. Fotó: Bódog Bálint

Hajnal Miklós szerint hiba volt hinni Orbán Viktornak, amikor azt mondta, ne azt nézzük, mit mondanak, hanem azt, hogy mit csinálnak. Hiszen Fürjes Balázs egy 2021. június elsejei Facebookra feltöltött videójában azt ígérte, hogy az év végére átadják az új homlokzatot.

Háta mögött a felújítás alatt álló homlokzattal és az átadáskor használatos magyar zászlós szalaggal elmondta, minden adott egy átadáshoz, csak a kórházat nem sikerült határidőre befejezni.

Úgy gondolja, hogy ha egy lakásfelújításnál az építési vállalkozó hasonlóan jár el, és nem fejezi be a munkáját a megbeszélt időpontra, akkor a lakás tulajdonosa új építészt keres. Reméli, hogy a magyar választópolgárok áprilisban leváltják az építészt, azaz a Magyar Kormányt.

Tompos Márton szerint „láthatjuk, hogy a kormány bünteti Budapestet”, mert a budapestiek nagy része ellenzéki vezetőket választott meg az önkormányzati választásokon. Külön veszélyesnek tartja, hogy mindezt egy világjárvány közepén teszi.

Az eseményre díszvendégként meghívták Fürjes Balázst, és bár az államtitkár nem jött el, „előző este megkérte” a helyettesítésére Takács Pétert, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettesét.

A főigazgató felhívta az ellenzékiek figyelmét, hogy miközben Budapesten jelenleg több kórház is felújítás alatt áll, az egészségügynek egy világjárvánnyal is meg kell küzdenie, és szerinte nem biztos, hogy jó ötlet lett volna a koronavírusos betegekkel zsúfolt kórházakba munkásokat küldeni. „Bár én nem tudhatom, én csak egy mezei orvos vagyok” – tette hozzá.

Erre Hajnal Miklós azzal reagált, hogy ha a kormány a járvány alatt többet tesztelt volna és megfelelő módon járt volna el, akkor a kórházak nem terhelődtek volna túl.

Takács Péter elmondta azt is, hogy a felújításra kapott 11 milliárd forintot az állam 2021-2022-re adta.

Bódog Bálint cikke.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.