Az ellenzék szimbolikusan átadta a Kútvölgyi Kórház tavaly év végére ígért, építés alatt álló homlokzatát

január 12., szerda 14:17
7

Sajtótájékoztatót tartott a Kútvölgyi Kórház parkolójában Hajnal Miklós, a budapesti 3. sz., választókerületi jelöltje, a Momentum elnökségi tagja, és Tompos Márton, a Momentum szóvivője.

Hajnal Miklós (b2), a Momentum 3. sz. választókerületi képviselőjelöltje és Tompa Márton (j2), a Momentum kerületi önkormányzati képviselője szimbolikusan átadja a Kútvölgyi Kórház befejezetlen homlokzatát, a háttérben Takács Péter (b1), az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, Fürjes Balázs kormánybiztos küldöttje figyel. Fotó: Bódog Bálint

Hajnal Miklós szerint hiba volt hinni Orbán Viktornak, amikor azt mondta, ne azt nézzük, mit mondanak, hanem azt, hogy mit csinálnak. Hiszen Fürjes Balázs egy 2021. június elsejei Facebookra feltöltött videójában azt ígérte, hogy az év végére átadják az új homlokzatot.

Háta mögött a felújítás alatt álló homlokzattal és az átadáskor használatos magyar zászlós szalaggal elmondta, minden adott egy átadáshoz, csak a kórházat nem sikerült határidőre befejezni.

Úgy gondolja, hogy ha egy lakásfelújításnál az építési vállalkozó hasonlóan jár el, és nem fejezi be a munkáját a megbeszélt időpontra, akkor a lakás tulajdonosa új építészt keres. Reméli, hogy a magyar választópolgárok áprilisban leváltják az építészt, azaz a Magyar Kormányt.

Tompos Márton szerint „láthatjuk, hogy a kormány bünteti Budapestet”, mert a budapestiek nagy része ellenzéki vezetőket választott meg az önkormányzati választásokon. Külön veszélyesnek tartja, hogy mindezt egy világjárvány közepén teszi.

Az eseményre díszvendégként meghívták Fürjes Balázst, és bár az államtitkár nem jött el, „előző este megkérte” a helyettesítésére Takács Pétert, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettesét.

A főigazgató felhívta az ellenzékiek figyelmét, hogy miközben Budapesten jelenleg több kórház is felújítás alatt áll, az egészségügynek egy világjárvánnyal is meg kell küzdenie, és szerinte nem biztos, hogy jó ötlet lett volna a koronavírusos betegekkel zsúfolt kórházakba munkásokat küldeni. „Bár én nem tudhatom, én csak egy mezei orvos vagyok” – tette hozzá.

Erre Hajnal Miklós azzal reagált, hogy ha a kormány a járvány alatt többet tesztelt volna és megfelelő módon járt volna el, akkor a kórházak nem terhelődtek volna túl.

Takács Péter elmondta azt is, hogy a felújításra kapott 11 milliárd forintot az állam 2021-2022-re adta.

Bódog Bálint cikke.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt