Boris Johnson elismerte, hogy 2020 tavaszán ott volt a zárlat idején tartott bulin, és elnézést kért érte

járvány
2022 január 12., 13:12

A brit miniszterelnök elnézést kért a koronavírus-járvány megfékezésére 2020 tavaszán elrendelt zárlat idején rendezett Downing Street-i kerti összejövetelért, elismerve, hogy jelen volt az összejövetelen.

photo_camera Fotó: AFP

A képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos délutáni alsóházi félórájában Boris Johnsont lemondásra szólította fel Sir Keir Starmer, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője és több más képviselő is. De a kormányfő az összes ilyen felszólításra azzal válaszolt, hogy a zárlat idején rendezett Downing Street-i összejövetelek ügyében hivatalos vizsgálat folyik, és meg kell várni ennek eredményét.

Azt mondta, vállalja a teljes felelősséget a történtekért, de nem tett egyenes utalást arra, hogy elmarasztaló vizsgálati jelentés esetén távozik-e hivatalából.

Az ügyet az ITV brit kereskedelmi televízió hozta nyilvánosságra kedden, miután eljutott hírszerkesztőségéhez egy email, amiben Martin Reynolds, Johnson személyi titkára tisztviselőket hívott meg 2020. május 20-ára egy kerti partira. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.