Felfüggesztették a sebészt, aki beleégette betegei májába a monogramját

január 12., szerda 11:26
35

Az eddig sebészként dolgozó 57 éves Simon Bramhallt törölték az orvisi nyilvántartásból, miután beismerte, hogy 2013-ban, amikor a birminghami Queen Elizabeth kórházban dolgozott, argon lézerrel – amelyet egyébként arra használnak, hogy megállítsák a máj vérzését a műtétek során – „SB” feliratot írt páciensei szerveire.

Január 11-én az Orvosi Szakértői Bírósági Szolgálat (MPTS) felülvizsgálata megállapította, hogy Bramhall tette „bizonyos fokú szakmai arroganciából fakadt”, és ezzel „aláásta” az orvosi szakmába vetett közbizalmat.

Bramhallt először 2013-ban függesztették fel, miután egy másik sebész észrevette a monogramot az egyik beteg utóműtétje során. A négy centiméteres monogramról akkor egy fotót is készített.

Bramhall korábban azt mondta, azért bélyegezte meg betegei szerveit, hogy enyhítse a feszültséget a műtőben. 2014-ben maga nyújtotta be lemondását, miután belső fegyelmi vizsgálatot indítottak vele szemben a birminghami kórházban. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt