A hideg miatt elrendelték az Alföldön a vörös kódot

belföld
2022 január 13., 11:11
comments 3

Az emberi erőforrások minisztere elrendelte Észak- és Dél-Alföldön a vörös kódot, ami kötelezi a szociális intézményeket, hogy befogadják a hajléktalanok vagy bajba jutott emberek befogadására. Az intézkedés csütörtökön este 8 órától érvényes, egyelőre hétfő este 8 óráig, miután a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fok alá esik a hőmérséklet.

Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár azt mondta, a hajléktalanellátó rendszer kihasználtsága országosan 76 százalékos, a fővárosban pedig 68 százalékos, vagyis a hajléktalanszállókon van szabad hely. Mindenkitől azt kérik, hogy ha hideg miatt bajba jutott emberrel találkozik, hívja az illetékes diszpécserszolgálatot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.