Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Dániában megkaphatják a negyedik oltást a különösen veszélyeztetettek

járvány
2022 január 13., 07:27
comments 1

Magnus Heunicke dán egészségügyi miniszter szerdán bejelentette, hogy Dániában „a különösen veszélyeztetett társadalmi csoportok” számára elérhetővé teszik a negyedik oltás felvételét.A dán lakosság 55 százaléka már megkapta a harmadik, emlékeztető oltását. Ezzel Dánia az első európai ország, ahol engedélyezik a negyedik oltást. Eddig Izraelben és Chilében engedélyezték a negyedik oltást, Németországban egyelőre csak szó van róla, ahogy itthon is csak belengették a dolgot: Kásler Miklós január 9-én mondta, hogy teljesen biztos abban, hogy számolni kell a negyedik oltással.

Az MTI szerint Dániában azt is szerdán jelentették be, hogy az országban vasárnaptól újra megnyithatnak az állatkertek, vidámparkok, múzeumok, művésztermek és egyéb hasonló létesítmények, így a mozik és színházak is, utóbbiak viszont maximum ötszáz nézőt fogadhatnak. A legtöbb helyre viszont csak oltási igazolvánnyal lehet belépni.

Annak ellenére lazítanak a korlátozásokon, hogy a hatmillió lakosú országban az utóbbi időben többször is meghaladta a húszezret az új fertőzöttek napi száma. A hatóságok szerint az esetek 96 százalékáért már az omikron-variáns a felelős.

Az egészségügyi miniszter szerint azért időszerű a lazítás, mert az eddig meredeken emelkedő járványügyi görbe ellaposodni látszik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt