Mindenki a nagypolitikára figyel, pedig az egyéni választókerületekben dőlhet el a választás

választás 2022
2022 január 13., 05:08
  • Hetek óta bénázik az ellenzék, rettenetesen lejt a pálya a Fidesznek, mégsem dőlt még el a választás.
  • A bizonytalanoknál inkább a baloldalon van még tartalék.
  • És nem éppen a magabiztosság jele, ha a miniszterelnök személyesen jelenti be a sertéscomb árát.
  • A labda gömbölyű, még bármi előfordulhat, és annak az ellenkezője is.
  • Először ültek asztalhoz kormánypárti és ellenzéki elemzők a választási évben.

Célegyenes címmel tartotta meg az első idei kerekasztal-beszélgetést szerda délután a Republikon Alapítvány. Az elemzők már annak tudatában ülhettek le beszélgetni, hogy a köztársasági elnök kitűzte az országgyűlési választások dátumát április 3-ra.

A beszélgetésen, amit a Republikon Alapítvány részéről Horn Gábor volt szabad demokrata államtitkár moderált, László Róbert (Political Capital), Mráz Ágoston Sámuel (Nézőpont Csoport), Virág Andrea (Republikon Intézet) és Závecz Tibor (Závecz Research) elemzők vettek részt, és közösen négy nagyobb témát vitattak meg.

Hogy állnak a csapatok most?

Závecz Tibor kezdte a politikai pártok aktuális népszerűségének értékelését, és rögtön azt emelte ki, hogy nagyon más előjelekkel indul a választásnak az ellenzék 2022-ben mint négy évvel korábban. Akkor az volt a kérdés, hogy lesz-e újabb Fidesz kétharmad, vagy sem - most viszont még a győztes kiléte is kérdéses.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.