A miniszterelnök gazdasági főtanácsadója szerint ha megtiltják az áremelést, akkor nem emelkednek az árak

gazdaság
2022 január 14., 07:41
comments 21

Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója se véletlenül kerülhetett a posztjára. A neves szakember hat élelmiszer árának befagyasztása apropóján fejtette ki forradalmi gondolatait a Világgazdaság című közlönyben az infláció természetéről, amennyiben szerinte

az árak befagyasztása hatékony módszer az áremelkedés megakadályozására.

Adok egy pár percet e magvas gondolat megemésztésére, de közben vegyük át újra. A magyar miniszterelnök gazdasági tanácsadójának meglátása szerint ha befagyasztják bizonyos termékek árát, akkor azoknak a termékeknek az ára nem fog emelkedni. Galaxy brain, barátaim. Galaxy brain!

Nagy ezután még tovább fejtegette, hogy az üzemanyagárak befagyasztása is segített az infláció, vagyis az áremelkedés elleni küzdelemben. Számításai szerint ezek az intézkedések együttesen 2-2,5 százalékkal csökkenthetik az inflációt. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.