A miniszterelnök gazdasági főtanácsadója szerint ha megtiltják az áremelést, akkor nem emelkednek az árak

gazdaság
2022 január 14., 07:41
comments 21

Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója se véletlenül kerülhetett a posztjára. A neves szakember hat élelmiszer árának befagyasztása apropóján fejtette ki forradalmi gondolatait a Világgazdaság című közlönyben az infláció természetéről, amennyiben szerinte

az árak befagyasztása hatékony módszer az áremelkedés megakadályozására.

Adok egy pár percet e magvas gondolat megemésztésére, de közben vegyük át újra. A magyar miniszterelnök gazdasági tanácsadójának meglátása szerint ha befagyasztják bizonyos termékek árát, akkor azoknak a termékeknek az ára nem fog emelkedni. Galaxy brain, barátaim. Galaxy brain!

Nagy ezután még tovább fejtegette, hogy az üzemanyagárak befagyasztása is segített az infláció, vagyis az áremelkedés elleni küzdelemben. Számításai szerint ezek az intézkedések együttesen 2-2,5 százalékkal csökkenthetik az inflációt. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt