A Rahimkulov-család az OTP legnagyobb külföldi részvényese

január 15., szombat 9:17
1

Immár második éve csökken a külföldi jogi személyek aránya az OTP Bankban. Míg 2019 végén még meghaladta a 77 százalékot, addig egy évvel később már 71,64 százalék volt, a 2021-es év zárásakor pedig már "csak" 66,73 százalék - derül ki a legnagyobb hazai hitelintézetnek a Budapesti Értéktőzsdén megjelent közleményéből, amit az mfor.hu vett észre.

7,05 százalékos pakettet birtokol a Kafijat cégcsoport, amely gazdája az a Rahimkulov-család, amelyet Magyarország leggazdagabb familíájaként tartanak számon. A másik ismert OTP-nagybefektető az 5,11 százalékos részvénycsomag felett diszponáló francia Groupama Csoport, amely az OTP-nek hosszú évek óta stratégiai partnere.

Az összességében 31,93 százalékkal rendelkező hazai OTP-tulajdonos közül csak egy 5 százalék feletti részvényes ismert: 8,57 százaléka van a Mol Nyrt.-nek, amely igazgatóságának alelnöke az OTP elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor - írta az mfor.hu

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt