Mind az öt hazai hóágyúzható síterepen elstartolt a szezon

időjárás
2022 január 15., 10:11

Szombat reggel 9-kor a Zemplén Kalandparkban is lehet síelni, ezzel hazánkban az ötödik síterep fogadja már a síelőket - írta a sielok.hu. Ezzel mind az öt hazai hóágyúzható síterepünkön (Eplény, Visegrád, Kékestető, Mátraszentistván és Sátoraljaújhely) megkezdődött a szezon. Egy nagyobb havazás után az idei szezonban még két további hazai síterep nyithat meg, Bánkút és Pécs.

Viszont első fokú vészjelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Magyarország keleti felére sűrű ködképződés miatt. A fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás kialakulhat, illetve zúzmaraképződés jelentkezhet. A látótávolság a köd miatt legfeljebb pár száz méter lesz.

Előrejelzésében az OMSZ azt írja, az északkeleti megyékben jobbára borult maradhat az ég, másutt több-kevesebb napsütés várható; főleg a Dunántúlon lehet időnként több a felhő. Az északnyugati szelet többnyire már csak élénk széllökések kísérik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.