Iszlamista öngyilkos merénylő sebesítette meg a kormányszóvivőt Mogadishuban

január 16., vasárnap 13:54

Megint robbanást jelentettek a szomáliai fővárosból, Mogadishuból, a hatóságok szerint a merénylet célpontja a kormány szóvivője volt.

Abdilfatah Aden rendőrségi szóvivő közölte, hogy Mohamed Ibrahim Malimuu szóvivőt kórházba vitték, az állapota stabil, a sérülései nem életveszélyesek.

A merényletet Mogadishu belvárosában követték el, ahol több kormányépület, étterem és áruház is van. A robbanás helyszínén az autó mellett felrobbanó öngyilkos merénylő maradványai szétszóródtak a földön, Moalimuu járművéhez közel.

Fotó: Sadak Mohamed/Anadolu Agency via AFP

A fővárosban nem ez az első merénylet a héten: szerdán autóba rejtett bomba robbant a repülőtér felé vezető út mentén, a merényletben – aminek az elkövetéséért az al-Kaidához köthető al-Shabaab (magyarul: Mudzsahedin Ifjúsági Mozgalom) terrorszervezet jelentkezett – legalább 11-en meghaltak és 10-en megsebesültek.

Az al-Shabaab sok hasonló merényletet követett el. A dzsihadista szervezet évek óta harcol Szomália központi kormánya ellen, hogy az iszlám törvénykezés (saría) szigorú értelmezésén alapuló saját uralmát megteremtse. (Reuters, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt