Az ENSZ-főtitkár szerint mindenkit be kellene oltani

külföld
2022 január 17., 20:07

Mindenkit be kell oltani a világon, mondta az ENSZ-főtitkár a virtuálisan megrendezett Világgazdasági Fórumon. António Guterres szerint máskülönben az emberiség sosem tud majd megszabadulni a vírus és mutálódásai okozta világjárványtól.

"Az utóbbi két év egyszerű, ám brutális igazságra derített fényt: ha valakit kihagyunk, akkor mindenkit kihagyunk. Ha nem sikerül minden egyes embert beoltanunk, akkor folyton újabb variánsok kialakulásának adunk teret"

- mondta. A koronavírus nincs tekintettel a határokra, és kíméletlenül megbénítja a gazdaságokat és a mindennapi életet. Guterres figyelmeztetett, bár a WHO azt a célt tűzte ki, hogy 2021 végéig minden ország népességének 40 százalékát be kellene oltani, az idei év közepére pedig 70 százalékig kellene eljutni, még nagyon messze vagyunk ezektől a számoktól.

"Most azonnal a vakcinák méltányos elosztására lenne szükség"

- tette hozzá. A gazdagabb országok átoltottsági aránya hétszerese az afrikai országokénak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.