Az MKKP legalizálná a marihuánát

január 17., hétfő 10:52
34

"Gondolom, füvet termesztenék" - felelte Kovács Gergely a Telexnek adott interjújában arra a kérdésre, hogy mit csinálna, ha felhagyna a politikával. Ami remek felvezetése volt az MKKP sok egyedi, a valóságot kifigurázó programpontja között megbúvó nagyon is reális és észszerű javaslatnak a marihuána legalizációjáról. "A dekriminializáció is azért fura, mert ha jól tudom, azt jelentené, hogy szabad fogyasztani, de nem szabad termeszteni. Értelmetlennek tűnik" - mondta a drogliberalizációt követelők mérsékeltebb ötletéről, a kábítószer-fogyasztás dekriminalizációjáról.

Kovács Gergely 2020 augusztusában, amikor lapunknak adott interjút. Fotó: Kiss Bence/444

A kábítószerek legalizációja nem ördögtől való gondolat, sőt, nyugaton inkább már trendnek tekinthető. Bár a világ nagy részén csak a marihuána, esetleg a partidrog mdma és a gyógyászatban, például a poszttraumás stressz kezelésében nagyon is hatásosnak tűnő pszilocibin (varázsgomba) legalizációjáról van szó, komoly szakmai érvek hozhatók fel olyan démonizált szerek, mint akár a heroin legalizációja mellett is. Ehhez képest Magyarországon politikai párt nyíltan még nem vállalta fel a marihuána legalizációjának gondolatát sem.

Kovács az interjú további részeiben beszélt még arról, hogy

  • élete legrosszabb hónapját élte meg Márki-Zay Péter nyilatkozatai, illetve az azok miatt rá irányuló gyűlölet miatt - Márki-Zay elvesztegetett szavazatnak nevezte az MKKP-ra adott szavazatokat, és a pártot a Gattyán-féle izéhez, vagy minek nevezzük, hasonlította.
  • Ő a maga részéről belement volna, hogy csak abban a listaállításhoz minimálisan szükséges 71 választókerületben állítsanak jelöltet, de az ellenzékből is kiábrándult tagságuk ezt nem támogatja.
  • Nem gondolja, hogy az ellenzék jól járt Márki-Zay Péter jelölésével, aki szerinte még csak nem is mondott igazat, amikor azt állította, hogy az előválasztás előtt könyörgött az MKKP-nak, hogy az is induljon el az előválasztáson.
  • Náluk is jelentkezett már ezerötszáz önkéntes szavazatszámlálónak, Kovács szerint volna értelme koordinálni az ellenzékkel arról, hogy ők melyik szavazókörökbe menjenek.
  • Úgy véli, a Fidesz leváltásáért azzal tehetik a legtöbbet, ha elérik az öt százalékot, így annyival is kevesebb képviselője lesz a Fidesznek.
  • Koalícióra nem lépne az ellenzékkel a választás után, de szerinte kívülről is lehet támogatni egy kormányt, és abban nagyon szívesen segít, hogy bárki más legyen kormányon, mint a Fidesz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt