Elkelt a Quaestor-vagyon, az egyetlen licitáló kaparintotta meg a győri stadiont

gazdaság
2022 január 17., 11:39
comments 1

Eredményes volt az állami felszámoló által kiírt árverés a Quaestor-vagyonra. A 8,2 milliárd és 1,8 milliárd forintos csomagokra december 31-től január 17-e délelőtt 10 óráig licitálhattak az érdeklődők. Konkrétan a felszámolás alatt álló ETO Park Kft. és a Győri ETO FC Labdarúgó Kft. vagyonáról van szó, mindkét társaság a Tarsoly Csaba tulajdonos-cégcsoportvezetőhöz köthető Quaestor-cégháló fontos tagja volt.

A következő ingatlanokat szerezte meg az ismeretlen licitáló:

  • a győri stadion, becsült értéke 1,3 milliárd forint. Jelenleg 16 ezer néző befogadására alkalmas;
  • sporttelep és edzőközpont, becsült értéke 1,8 milliárd forint;
  • egyéb edzőközpont, becsült értéke 307 millió forint;
  • energiaközpont, 95 millió forint;
  • promenád, 71 millió forint;
  • szálloda, becsült értéke 1,7 milliárd forint;
  • élményközpont, becsült értéke 4,7 milliárd forint.

Valakinek pedig nagyon kellett ez az ETO-birodalom. Ugyanis december 31-én indult a két árverés az Elektronikus Értékesítési Rendszerben, és néhány percen belül már be is futott egy-egy ajánlat. A következő 17 napban pedig nem érkezett több licit, így a 8,2 milliárd és 1,8 milliárd forintos ajánlat nyerőnek bizonyult.

"A vételi jogot elnyert licitálóval az eredményhirdetést követően, az elővásárlásra jogosultak nyilatkozatának beérkezésétől számított 30 napon belül a vevő költségére történik meg a szerződéskötés. A szerződéskötés határideje alatt a nyertessé nyilvánított licitálónak szerződéskötési kötelezettsége áll fenn, amelyet a licitáló a licit megtételével magára nézve kötelezőnek fogad el. Amennyiben az elővásárlási joggal rendelkezők egyike sem él ezzel a jogával, az értékesítő a szerződést a nyertes ajánlattevővel köti meg" - olvasható az árverési közleményben. Elővásárlási joga a magyar államnak van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.