Érik Lamela szenzációs rabonája nyerte a Puskás-díjat

puskás-díj
2022 január 17., 19:25

A Sevilla játékosa, a 29 éves argentin Érik Lamela nyerte a 2021-es év legszebb gólja után járó FIFA Puskás-díjat egy olyan gólért, amit márciusban még a Tottenham Hotspur színeiben szerzett, ráadásul történetesen épp a nagy londoni rivális, az Arsenal ellen idegenben megvívott PL-meccsen.

A gól a 32. percben született, ezzel szerzett vezetést a Tottenham, és a szépségéből nem von le sokat az sem, hogy végül a meccset az Arsenal nyerte 2-1-re.

A brazil Lucas Moura készített le egy labdát az argentinnak a 16-oson belül, és Lamela a kézenfekvőnek látszó belsős csavarás helyett váratlanul jobbal ugyan, de a bal láb mögött átnyúlva, állítás nélkül, rabonából csavart laposan, lábak között a hosszú sarokba.

Saját csapattársai is csak a fejüket fogták, hogy mekkora gól is volt, kár, hogy élőben nézők nem láthatták.

link Forrás

Lamela a cseh Patrik Schick Skócia elleni félpályás EB-gólját és a portós Mehdi Taremi Chelsea elleni BL-meccsen lőtt ollózós gólját előzte meg a hármas döntőben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.