Erős altatókat adott egy 18 év alatti lánynak az öngyilkossághoz egy 40-es férfi a X. kerületben

bűnügy
2022 január 17., 08:23

A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy 18 év alatti lánynak próbált segíteni abban, hogy megölje magát. A vádirat szerint a 40 év feletti férfi az interneten ismerkedett meg a lánnyal. A lány arról írt, hogy családi okok és a baráti kapcsolatok hiánya miatt szeretne öngyilkosságot elkövetni. A férfi ahelyett, hogy lebeszélte volna a lányt, inkább felajánlotta a segítségét, és több lehetőséget is felvetett. A lehetősége között szerepelt a kézzel történő megfojtás és a szívműködésre ható nyugtatók bevétele is. A lány a gyógyszereket választotta.

2019. november végén a férfi és a lány személyesen is találkozott Budapesten, majd a X. kerületi terebesi erdőbe mentek. Ott a férfi több darab, vényköteles, erős altatót adott a lánynak. Miután a gyógyszerek hatására a lány szédülni, majd remegni kezdett, és végül eszméletét is elveszítette, a férfi magára hagyta.

De a bevett gyógyszerektől a lány mégsem halt meg, hanem pár órán belül magához tért, és elbotorkált a közelben lévő egyik bevásárlóközponthoz. Ott észrevették, milyen rossz állapotban van, és mentőt hívtak.

Csak a szerencsén múlott, hogy a lány eszméletlen állapotában nyelve nem csúszott hátra, mert ettől meg is fulladhatott volna. De annak a közvetlen veszélye is fennállt, hogy a hideg november végi éjszakában teste visszafordíthatatlanul kihűl.

A Gödöllői Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek
segítséget nyújtva elkövetett öngyilkosságban közreműködés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. (Ügyészség)

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!