Hodász atya: Nem tudom, hogy valóban létezik-e meleglobbi, és hogy szükség van-e erről népszavazást tartani

POLITIKA
2022 január 17., 17:49

„Meglátásom szerint a mai fiatalságot fenyegető veszélyek között nem a meleglobbi a legnagyobb, és ami még nagyobb baj, hogy vannak olyan veszélyek a fiatalokkal kapcsolatban, amik nem majd a jövőben begyűrűznek nyugatról, és meg kellene védeni őket, hanem olyan dolgok, amik már most itt vannak,” kezdte Hodász András a "Van nagyobb baj, mint az LMBTQ-lobbi!" című videóját. A katolikus pap az iskolákat járva azt látja, hogy rengeteg fiatal küzd depresszióval, szorongással, elmagányosodással.

„És ez olyan dolog, ami nem valamikor a jövőben, hanem hihetetlen mértékben, nagyon nagy számban jelen van itt és most,”

mondta. Szerinte nem a meleglobbiról kéne beszélni, hanem erről a sokkal nagyobb problémáról, ami ténylegesen tönkreteszi a mai fiatalok életét. A koronavírus okozta járvány csak az egyik ok, állítja Hodász, az iskolások rendkívül túl vannak terhelve. A videót azzal zárja, hogy

„nézzétek, nem tudom, hogy valóban létezik-e meleglobbi. Nem tudom, hogy valóban reális veszély-e. Nem tudom, hogy szükség van-e erről népszavazást tartani. Egy dolgot tudok: hiába érjük el, hogy a gyerekek megmaradjanak a születési nemükben, ha felvágják az ereiket, vagy felakasztják magukat vagy egész egyszerűen csak boldogtalan felnőttek lesznek.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.