Védett otthon mellől rabolta el a feleségét és a gyerekét egy kaposvári férfi

bűnügy
2022 január 17., 06:52

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki társa segítségével akarata ellenére hozta el feleségét és kislányát egy családon belüli erőszak áldozatainak fenntartott otthonból.

A büntetett előéletű férfi korábban rendszeresen bántalmazta, becsmérelte feleségét, míg közös gyermekükkel többször volt türelmetlen és agresszív. A nő egy idő után ki akart lépni a bántalmazó kapcsolatból, ezért 2021 elején a családvédelmi hatóságok segítségével titokban gyermekével együtt elköltözött egy Kaposvártól távoli védett otthonba, ahol a férfi elvileg nem találhatott rájuk.

A kommunikáció azonban a férfi erőszakossága miatt nem szakadt meg teljesen köztük, így az egyik üzenetváltásuk során a nő véletlenül megosztott egy olyan dokumentumot, amiből a férfi rájött, hogy hol tartózkodnak.Az így megszerzett információk alapján 2021 májusában felkereste a nőt, aki a találkozásukkor éppen óvodába kísérte a gyereküket. Felszólította feleségét, hogy a gyerekkel együtt szálljon be a társa által vezetett kocsiba, mert közösen fogják óvodába vinni a kislányt.

A nő – a gyermekét féltve - nem mert ellenkezni, majd a vádlott a kocsiban megragadta a sértett haját, és közölte, hogy Kaposvárra fognak menni. A nő kérlelni kezdte a férjét, aki erre torkon ragadta, és megfenyegette, hogy bántalmazni fogja a családtagjait, ha nem teszi, amit kér. Mivel a nő kilátástalannak ítélve a helyzetét, felhagyott az ellenállással, és Kaposvárra ment a férfival, akitől az erőszak hatása miatt azt is eltűrte, hogy akarata ellenére közösüljön vele.

A nő, illetve gyermeke végül másnap tudott elszabadulni a vádlottól, mivel a védett otthonnak gyanússá vált hirtelen távozásuk, ezért értesítették a kaposvári rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit, és akit ezután az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott.

Az ügyészség az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetést, míg az autót vezető társával szemben felfüggesztett börtönbüntetést kért. (via Somogy Megyei Főügyészség)