A fideszesek bojkottja miatt nem tárgyalhatták a Völner-ügyet a nemzetbiztonsági bizottságban

POLITIKA
2022 január 18., 12:48

Nem jelentek meg a fideszes képviselők, így határozatképtelen volt a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülése, amit az ellenzéki tagok hívtak össze, hogy a Völner- és a Sztojka-ügyről tárgyaljanak.

Völner Pál korrupciós ügyében a volt államtitkár nemzetbiztonsági átvilágításait végző Alkotmányvédelmi Hivatal és a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőitől, Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos kiszivárgott hangfelvétele ügyében pedig a Belügyminisztérium és az elhárításért felelős Alkotmányvédelmi Hivatal képviselőitől szerettek volna tájékoztatást kapni.

Nem először fordul elő ilyesmi, a Fidesz rutinszerűen lehetetleníti el nemzetbiztonsági ügyek parlamenti ellenőrzését. Erről Stummer János, a bizottság jobbikos elnöke is beszélt a sikertelen ülést követő sajtótájékoztatón:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.