Az Országos Mentőszolgálat szerint teljesen rendben van a vetkőzős videó

Egészségügy
2022 január 18., 20:59
comments 7

A múlt héten nagy felháborodást váltott ki a kommentelők között az Országos Mentőszolgálat videója, amiben négy irodista nő a haját csavargatva és a ruháját igazgatva bámulja, ahogy az egyik férfi kollégájuk előttük húzza fel a mentősök új formaruháját. A videó miatt a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) elnöke később a videó készítőjének azonnali elbocsátását követelte.

Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és pr-vezetője a Telexnek kedden azt írta: „Az új munkaruhák érkezéséről szóló kisfilmet saját dolgozóink készítették azzal a céllal, hogy a humor eszközével juttassák el a jó hírt a mentők Facebook közösségének tagjaihoz, akik között számos mentődolgozó is megtalálható. A beszerzéssel és a ruhák kiosztásával kapcsolatos információk átadása, a munkaruha részletes bemutatása az intézményi belső kommunikációs csatornákon történik, de a kisfilmből is kiderül, hogy az új ruhák nemcsak esztétikusak, hanem a bajtársak igényei szerinti újításokat is tartalmaznak (lásd pl. a filmben külön is megmutatott, újdonságot jelentő övet, vagy a leszedhető zsebet, amibe a táblagép is elhelyezhető).”

Hozzátette, hogy a videó „a pozitív hír számára magas elérést eredményezett, fogadtatása pedig az egyes bírálatok és az álláspontunk szerint megalapozatlan következtetések ellenére is nagyobb arányban pozitív volt.” Györfi szerint a szakszervezet tiltakozó levele „a feszültségkeltés szándékával íródott, érdemi reakciót nem tesz szükségessé”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.