Járókelők mentettek ki a jeges folyóba süllyedt autója tetejéről egy nőt, aki szelfizve várta a segítséget

idióta rekordok
2022 január 18., 11:52
comments 3

Az autó sofőrje ráhajtott a befagyott Rideau Riverre a kanadai főváros, Ottawa közelében, és ahogy az olykor megesik, a jég megadta magát a jármű alatt. Az esetet egy helyi lakos, Lynda Douglas Kurylowicz végignézte, és állítása szerint már akkor gondolta, hogy ebből baj lesz, amikor meglátta haladni az autót a jégen.

Nem sokkal később reccsenést hallott, és látta, hogy az autó süllyedni kezd, ekkor azonnal tárcsázta a 911-et. „Amíg én a 911-gyel beszéltem telefonon, a járókelők köteleket és egyéb eszközöket szereztek, hogy megpróbáljanak segíteni. A nő kimászott az autóból, két férfi kajakot hozott, ehhez kötelet rögzítettek, így húzták partra" – mondta Kurylowicz.

A helyzetet némiképp komikussá tette, hogy a nő szelfizni kezdett, miközben süllyedő autója tetején várta a segítséget.

link Forrás

Az ottawai rendőrség közölte: a sofőr nem sérült meg, ám egy rendbeli veszélyes gépjárművezetéssel vádolják. A kocsi még mindig a folyóban van, de a helyieket óva intik attól, hogy a jégre merészkedjenek megnézni azt. „Ez egy újabb emlékeztető, hogy »nincs olyan jég, ami teljesen biztonságos«. Kérjük, hogy a téli szezonban fokozott óvatossággal járjanak el!” (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.