Márki-Zay Péter a Völner-ügyről: Az elmúlt 12 év az erkölcsök rombolásáról is szólt

POLITIKA
2022 január 18., 08:42
comments 7

„Az elmúlt 12 év az erkölcsök rombolásáról is szólt. Arról, hogy vezető fideszes ismerősének, barátjának lenni a legfontosabb »tudás«, ami Magyarországon elképzelhető. Üti a tehetséget, a szorgalmat és leginkább a tisztességet. Aki ma Magyarországon nyakig van a NER-ben, annak még az egyetemi vizsgákon sem kell megjelennie, mert fentről intézik, hogy átmenjen. A többség éjszakákat tanul végig, de ha befolyásos fideszes az ember, akkor elég egy telefon és egy kacsintás a vizsgán”

– írta a Völner-ügyről Facebookon Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, aki hozzátette, szerinte „ez a történet kicsiben mutatja azt, ahogy a Fidesz az egész országot működteti”, miszerint „a kiváltságosoknak mindent szabad, a szabályok csak a többiekre vonatkoznak, akik a félelmetes áremelkedések és a megélhetési válság javát is cipelik”.

Hétfőn jelent meg a „Schadl-Völner ügy” nyomozati irata alapján készülő cikksorozatunk első része, amelyből kiderül, hogy a Völner-ügy kulcsfigurája, Schadl György egyetemi vizsgákat intézett Rogán kabinetfőnökének.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.