Domokos László lesz a legjobban fizetett állami vezető

érdekes adat
2022 január 19., 09:44
comments 13

Matolcsy György havi ötmilliós fizetésével sokáig kiemelkedett az állami vezetők mezőnyéből, de Domokos László ÁSZ-elnök a márciustól 5,2 millió forintra ugró bérével hamarosan megelőzi, derült ki a 24.hu összesítőjéből.

photo_camera Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A lap emlékeztet, hogy Domokos fizetése 2016-ban még csak 2,2 millió forint volt. Ebből a sávból aztán 2019-ben sikerült felkapaszkodnia, amikor egy módosító javaslatnak köszönhetően 1,4 millióval emelkedett a fizetése, ugyanis tizenkétszeres szorzóra emelték az addig a bruttó átlagkereset kilencszeresében meghatározott illetményét. Ekkor kezdte beérni a most lekörözött Matolcsyt is, hiszen a jegybankelnök fizetésén a jegybanktörvény nem változtatott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.