Égő cigit nyomott el a zárkatársán egy férfi a nagyfai börtönben, hogy elvegye a dohányát és a kajáját

január 19., szerda 8:42
4

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki zárkatársát azzal zsarolta, hogy ha nem ad neki pénzt, bántalmazni fogja őt és családját.

A vádirat szerint a Nagyfán fogva tartásban lévő férfi tavaly májusban azzal fenyegette meg a zárkatársát, hogy ha nem utaltat el a testvérének 150 ezer forintot, akkor megöli őt, és a családját is bántalmazni fogja. A megfenyegetett férfi félelmében telefonon többször ügyvédje segítségét kérte a pénz átutalásához, aki azonban közölte, hogy ilyenről szó sem lehet, így a zsarolás eredménytelen maradt.

Ugyanebben az időszakban közös zárkájukban a vádlott a sértett tenyerében egymás után többször elnyomta égő cigarettáját, azt újra és újra meggyújtva. A bántalmazás következtében a férfinak másodfokú égési sérülései keletkeztek. Az így megfélemlített férfitől ezután azt követelte, hogy adja neki a börtön boltjában vásárolt dolgait. A megszerzett dohányt a vádlott egy másik zárkatársukkal megsodortatta és elszívta, az elvett élelmiszerek nagy részét pedig megette. Ennek az vetett véget, hogy a fogva tartó intézet másik zárkába helyezte át.

A járási ügyészség a férfit minősített zsarolás bűntettének kísérletével, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, valamint kifosztás bűntettével vádolja. Az elítélése esetén különös többszörös visszaesőnek minősülő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. (Ügyészség)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt