Égő cigit nyomott el a zárkatársán egy férfi a nagyfai börtönben, hogy elvegye a dohányát és a kajáját

bűnügy
2022 január 19., 08:42
comments 4

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki zárkatársát azzal zsarolta, hogy ha nem ad neki pénzt, bántalmazni fogja őt és családját.

A vádirat szerint a Nagyfán fogva tartásban lévő férfi tavaly májusban azzal fenyegette meg a zárkatársát, hogy ha nem utaltat el a testvérének 150 ezer forintot, akkor megöli őt, és a családját is bántalmazni fogja. A megfenyegetett férfi félelmében telefonon többször ügyvédje segítségét kérte a pénz átutalásához, aki azonban közölte, hogy ilyenről szó sem lehet, így a zsarolás eredménytelen maradt.

Ugyanebben az időszakban közös zárkájukban a vádlott a sértett tenyerében egymás után többször elnyomta égő cigarettáját, azt újra és újra meggyújtva. A bántalmazás következtében a férfinak másodfokú égési sérülései keletkeztek. Az így megfélemlített férfitől ezután azt követelte, hogy adja neki a börtön boltjában vásárolt dolgait. A megszerzett dohányt a vádlott egy másik zárkatársukkal megsodortatta és elszívta, az elvett élelmiszerek nagy részét pedig megette. Ennek az vetett véget, hogy a fogva tartó intézet másik zárkába helyezte át.

A járási ügyészség a férfit minősített zsarolás bűntettének kísérletével, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, valamint kifosztás bűntettével vádolja. Az elítélése esetén különös többszörös visszaesőnek minősülő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.