Egy oltásellenes cseh énekesnő direkt elkapta a covidot, bele is halt

járvány
2022 január 19., 14:00

Meghalt Hana Horka, miután szándékosan elkapta covidot – mondta el az énekesnő fia a BBC-nek.

Az 57 éves cseh folkénekes nem volt beoltva, és a közösségi médiában írta, hogy a pozitív teszt után lábadozik, Két nappal a halála előtt azt írta a közösségi médiában, hogy lábadozik: „Most lesz színház, szauna, koncert.” De két nappal később meghalt.

A fia, Jan Rek azt mondta, hogy az anyja direkt fertőződött meg, amikor a fiú és az apja – akik mindketten teljesen be voltak oltva – elkapták a vírust, így védettségi igazolványt kapott bizonyos helyekre.

link Forrás

Bár nem volt beoltva, Jan Rek szerint az anyja nem hitt a vakcinákkal kapcsolatos vadabb összeesküvés-elméletekben, csak abban hitt, hogy jobb lesz a szervezetének, ha oltás helyett átesik a fertőzésen.

Csehországban is rekordsok esetet jelentettek ma. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.