Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Egy oltásellenes cseh énekesnő direkt elkapta a covidot, bele is halt

járvány
2022 január 19., 14:00
comments 19

Meghalt Hana Horka, miután szándékosan elkapta covidot – mondta el az énekesnő fia a BBC-nek.

Az 57 éves cseh folkénekes nem volt beoltva, és a közösségi médiában írta, hogy a pozitív teszt után lábadozik, Két nappal a halála előtt azt írta a közösségi médiában, hogy lábadozik: „Most lesz színház, szauna, koncert.” De két nappal később meghalt.

A fia, Jan Rek azt mondta, hogy az anyja direkt fertőződött meg, amikor a fiú és az apja – akik mindketten teljesen be voltak oltva – elkapták a vírust, így védettségi igazolványt kapott bizonyos helyekre.

Bár nem volt beoltva, Jan Rek szerint az anyja nem hitt a vakcinákkal kapcsolatos vadabb összeesküvés-elméletekben, csak abban hitt, hogy jobb lesz a szervezetének, ha oltás helyett átesik a fertőzésen.

Csehországban is rekordsok esetet jelentettek ma. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt