Elmegy 11 orvos a Péterfy Kórház szülészeti osztályáról

január 19., szerda 16:13
3

Miután kedd este az RTL beszámolt a hírről, az Országos Kórházi Főigazgatóság megerősítette a Telexnek, hogy távozik 11 orvos a Péterfy Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályáról.

A Péterfy Sándor utcai kórház és rendelőintézet főbejárata Fotó: Google Street View

Az orvosok között van, aki más állami intézménybe megy át, de van olyan is, aki magánellátásra vált.

A lap azt írja, Budapesten a 7. és a 8. kerületből is csak ebbe a kórházba lehet menni szülni az állami ellátásban, és aggódnak, hogy az osztály ekkora létszámmal is el tudja-e majd látni a feladatait.

Az egészségügyben felmondási tilalom van, de az érintett orvosok még a tilalom előtt adták be a felmondásukat. Az Országos Kórházi Főigazgatóság a lapnak azt írta:

„A Péterfy Kórházból távozó szakorvosok közül kettő egy-egy másik állami fekvőbeteg-intézményben lett osztályvezető főorvos, tehát az állami egészségügyi rendszer semmilyen veszteséget nem szenvedett el, ők előreléptek szakmai pályájukon. A kórház azóta felvett egy szakorvost és 1 rezidenst, két további rezidens felvétele pedig folyamatban van. Az osztály működése 7 szakorvossal és 3 rezidenssel zavartalanul zajlik jelenleg is, az intézményben semmilyen beavatkozás nem maradt el.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt