Elmegy 11 orvos a Péterfy Kórház szülészeti osztályáról

Egészségügy
2022 január 19., 16:13
comments 3

Miután kedd este az RTL beszámolt a hírről, az Országos Kórházi Főigazgatóság megerősítette a Telexnek, hogy távozik 11 orvos a Péterfy Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályáról.

A Péterfy Sándor utcai kórház és rendelőintézet főbejárata
photo_camera A Péterfy Sándor utcai kórház és rendelőintézet főbejárata Fotó: Google Street View

Az orvosok között van, aki más állami intézménybe megy át, de van olyan is, aki magánellátásra vált.

A lap azt írja, Budapesten a 7. és a 8. kerületből is csak ebbe a kórházba lehet menni szülni az állami ellátásban, és aggódnak, hogy az osztály ekkora létszámmal is el tudja-e majd látni a feladatait.

Az egészségügyben felmondási tilalom van, de az érintett orvosok még a tilalom előtt adták be a felmondásukat. Az Országos Kórházi Főigazgatóság a lapnak azt írta:

„A Péterfy Kórházból távozó szakorvosok közül kettő egy-egy másik állami fekvőbeteg-intézményben lett osztályvezető főorvos, tehát az állami egészségügyi rendszer semmilyen veszteséget nem szenvedett el, ők előreléptek szakmai pályájukon. A kórház azóta felvett egy szakorvost és 1 rezidenst, két további rezidens felvétele pedig folyamatban van. Az osztály működése 7 szakorvossal és 3 rezidenssel zavartalanul zajlik jelenleg is, az intézményben semmilyen beavatkozás nem maradt el.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.