Nem volt jogsija, ittasan is vezetett éjszaka, plusz hátulról meg is lepték - egy fa állította meg

bűnügy
2022 január 19., 06:16
comments 1

Nem jó ötlet a részeg sofőröket hátulról megijeszteni - ez a tanulsága az alábbi ügyészségi közleménynek:

A Fonyódi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy húszas éveiben járó férfival szemben. A vádlott jogosítvány nélkül ittasan vezetett, amikor potyautasai felfedték, hogy a kocsiban ülnek, amivel a vezetésben megzavarták, és egy fának csapódtak.

A vád szerint a vádlott 2020 októberében az éjszakai órákban, ittas állapotban Lengyeltóti közelében beült kocsijába, és bár vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a kisváros felé hajtott egy mellékúton. A férfi nem tudott arról, hogy kiskorú ismerősei a közterületen nyitott állapotban hagyott autója hátsó ülése előtt elbújtak, mivel egyikük csak útközben szólította meg a vádlottat.

A terhelt annyira meglepődött, hogy nem tudott kellően a vezetésre koncentrálni, így a lejtős kanyarodó szakaszon letért az útról, és egy fának ütközve állt meg. A járműben elbújó fiúk mindketten megsérültek, egyikük súlyos, törésekkel járó sérüléseket, másikuk 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt