Síbalesetben meghalt Gaspard Ulliel francia színész

GYÁSZ
2022 január 19., 15:33
Gaspard Ulliel 2016-ban a Táncos című film bemutatóján a Cannes-i Filmfesztiválon
photo_camera Gaspard Ulliel 2016-ban a Táncos című film bemutatóján a Cannes-i Filmfesztiválon Fotó: VALERY HACHE/AFP

37 éves korában síbalesetben elhunyt Gaspard Ulliel - közölte a francia színész családja szerdán egy rövid közleményben.

Ulliel 1984. november 25-én született Párizs mellett. Kis gyerek volt, amikor egy kutya megharapta, és az arcán így keletkezett apró heg később szexepilje lett, ezt karrierje során gyakran emlegette.

Ulliel már egészen fiatal korától kezdve nagy sztárnak számított Franciaországban: 2004-ben - alig 20 évesen - megkapta a legígéretesebb színésznek járó César-díjat Jean-Pierre Jeunet Hosszú jegyesség című világháborús drámában játszott szerepéért, amiben Audrey Tautou partnere volt.

2007-ben ő alakította Hannibal Lectert Peter Webber Hannibal ébredése (Hannibal Rising) című thrillerében.

2014-ben az Yves Saint Lauren-ról szóló két életrajzi film egyikében is szerepelt, de a César-díjátadón ezután alulmaradt a rivális film főszereplőjével, Pierre Niney-vel szemben.

2017-ben aztán ismét elnyerte a legjobb színésznek járó César-díjat Xavier Dolan Csak a világ vége című filmjének főszerepéért, amiben Marion Cotillard és Lea Seydoux mellett játszott.

Ulliel modellként is sikeres nemzetközi karriert futott be.

A színészt gyászolja a francia művészvilág és közélet. „A francia filmművészet egy hatalmas tehetséget veszít el, aki tele van bájjal és energiával” - írta Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter a Twitteren. (France24 / AFP / Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.