Válság 2022: Mészárosék 22 milliárdért építenek stadiont és edzőkomplexumot a BVSC-nek Zuglóban

PÉNZ
2022 január 19., 16:50
comments 13
Középen Mészáros Lőrinc, a Hunguest Hotels, és azon keresztül a Forrás Szálloda és Napfényfürdő Aquapolis Zrt. tulajdonosa, továbbá magánember
photo_camera Középen Mészáros Lőrinc, a Hunguest Hotels, és azon keresztül a Forrás Szálloda és Napfényfürdő Aquapolis Zrt. tulajdonosa, továbbá magánember Forrás: Vitályos Eszter/Facebook

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer dokumentumai alapján arról számolt be szerda délután az rtl.hu, hogy nettó 22 milliárd forintért - bruttó 28 milliárdért - a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Építő- és épületkarbantartó (Épkar) Zrt. konzorciuma építheti meg a BVSC-Zugló Sportcentrum létesítményeit:

  • egy 1999 fős, fedett lelátóval ellátott labdarúgó-stadiont,
  • egy bruttó 4300 négyzetméteres, multifunkciós versenycsarnokot 432 fős fedett lelátóval,
  • egy küzdősport edzőcsarnokot
  • és további kapcsolódó külső létesítményeket.

A lap emlékeztet, hogy a Fejér B.Á.L. a Mészáros-család építőcége; nem véletlenül viseli magán a három Mészáros-gyerek keresztneveinek első betűjét: Beatrix, Ágnes, Lőrinc. Az Épkar a Szeivolt-család érdekeltsége, és jellemzően szorosan együttműködnek Mészárosékkal: dolgoztak közösen többek közt a Puskás-Stadion újjáépítésén is.

A közbeszerzést október végén írták ki, és relatíve gyorsan, december végére le is zavarták.

A komplexum helyszínéül szolgáló Szőnyi úti telephez hozzácsatolják a Rákosrendező felé eső következő telket is, ami eddig döntően a MÁV tulajdonában volt. A helyzetet jellegzetes fideszes stílusban rendezték: előbb írták ki a közbeszerzést, de csak utólag, egy salátatörvényben jelölték ki vagyonkezelőnek a BVSC-t.

A BVSC-nek fideszes elnöke van: Szathmáry Kristóf, a tiszteletbeli elnök pedig Karácsony Gergely, volt zuglói polgármester, jelenlegi főpolgármester.

Egyébként 2014-ben már egyszer felújították a BVSC Szőnyi úti stadionját, még műfüves pályákat is kialakítottak, és akkor Szathmáry még arról beszélt, hogy további felújításokat szeretnének végrehajtani a telepen. Végül a teljes újjáépítésről született döntés. (RTL.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.