Az omikron terjedése miatt mégsem nyitják meg Nyugat-Ausztrália határait február 5-én

külföld
2022 január 20., 15:21

Mégis fenntartják a szigorú beutazási korlátozásokat Nyugat-Ausztráliában - jelentette be csütörtökön Mark McGowan, az állam kormányzója. A kormányzó egy hónappal korábban még azt mondta, hogy február 5-től azoknak, akik két oltással rendelkeznek, nem kell karanténba vonulniuk. A jelenlegi szabályok értelmében kizárólag három oltással, két hét karanténnal lehet belépni az államba.

“Sajnos decemberben az omikron megjelenésével megváltozott a világ, felelőtlen és vakmerő lenne, ha nem vennénk figyelembe helyzet súlyosságát” - mondta a kormányzó. A régióban csak az emberek 28 százaléka adatta be magának a harmadik oltást, a cél a 90 százalékos átoltottság lenne. Szerinte súlyos károkat okozna a gazdaságnak és az egészségügynek, ha most megengednék, hogy több száz omikron-fertőzött beutazzon a régióba.

Mark McGowan kormányzó
photo_camera Mark McGowan kormányzó Fotó: TREVOR COLLENS/AFP

Az elmúlt két évben Nyugat-Ausztráliának sikerült távol tartania magát a vírustól, jelenleg mindössze 79 aktív fertőzöttet tartanak számon, közülük senki nincsen kórházban. Ausztrália többi régiójában gyorsabban terjed a járvány, Új-Dél-Walesben szerdán 31 ezer új fertőzöttet találtak. A kormányzó azt mondta, hogy folyamatosan figyelik majd az esetszámokat, és azok alapján döntenek a korlátozásokról. (Guardian)

A posztot gyakornokunk, Benics Márk Péter írta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.