Tucker Carlson „Magyarország kontra Soros: harc a civilizációért” címmel forgatott dokumentumfilmet, Szijjártó megköszönte neki, hogy bemutatja a valóságot

POLITIKA
2022 január 20., 06:20
comments 24

Tucker Carlson, az amerikai Fox News műsorvezetője és a NER nagy kedvence pár napja bejelentette, hogy jövő héten ismét Magyarországra érkezik, most az is kiderült, miért. A Fox Nationön futó Tucker Carlson Originals sorozat első évadának utolsó részeként hazánkról forgatott dokumentumfilmet, a címe: Magyarország kontra Soros: harc a civilizációért. (Nem vicc.)

Ennek apropóján volt a vendége a Fox Newson Szijjártó Péter, akit először méltatott a csodálatosan olcsó és hatékony határkerítés miatt, majd arról kérdezte, más országok miért nem tanulnak a példánkból.

Szijjártó Péter Tucker Carlson műsorában promózta a „dokumentumfilmet”
photo_camera Szijjártó Péter Tucker Carlson műsorában promózta a „dokumentumfilmet” Fotó: Fox News / Youtube

A külügyminiszter először is tisztázta, hogy ő nem diplomata, hanem politikus, ezért nem kell diplomatikusan fogalmaznia, majd azt fejtegette, hogy amikor az EU-s országok tárgyalnak határvédelemről és migrációról, más külügyminiszterek sms-eket küldenek neki a vita során, hogy jól csinálja, csak így tovább, és hasonlók. „Amikor a vita végén megkérdezem őket, hogy kedves barátaim, miért nem támogattatok ti is, akkor erre azt mondják, hogy odahaza ott vannak az NGO-k a liberális média, a koalíciós kormány, a nyomás és így tovább” - állítja Szijjártó. Szerencsére, folytatta, „Magyarországon politikai stabilitás áll fenn, kétharmados többséggel a Parlamentben, tehát megengedhetjük magunknak a luxust, hogy kimondjuk, amit gondolunk, és annak megfelelően cselekedjünk.”

Aztán még arról is beszélnek, hogy Magyarország az egyetlen konzervatív, keresztény és hazafias ország, amely sikeres és progresszív, ezért is utálja a kormányt a liberális média és véleményvezérek, és azért akarják, hogy elveszítse a Fidesz a választást, hogy elmondhassák, valóban „a liberális mainstream az egyetlen sikeres ideológia a világon”.

Carlson erre azt mondja: „Sokkal nagyobb fenyegetésként tekintenek önökre, mint Kínára, ami mindent elárul. Megpróbálnak majd beleavatkozni a választásokba is, ahogy azt ön is jól tudja.”Íme az interjú, ha valakinek kora reggel ehhez támad kedve:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.