Az önkormányzati elvonások miatt Szombathely és Pécs polgármestere sem kéri az emelt fizetését

január 21., péntek 20:56
2

Sem Szombathely, sem Pécs polgármestere nem kéri a megemelt fizetését, amit törvény ír elő - számolt be az ATV. A parlament ugyanis anélkül emelte meg a településvezetők jövedelmét, hogy fedezetet biztosított volna hozzá. Az ellenzéki városvezetők azt mondták, nem lenne igazságos, ha a jelenlegi helyzetben több pénzt vennének fel.

Nemény András, Szombathely ellenzéki összefogás által támogatott polgármestere azt mondta, az elvonások miatt a város nagyon súlyos gazdasági helyzetbe került, és arra kérte az önkormányzatot, hogy ne kelljen felvennie ezt a fizetésemelést. „Amennyiben mégis kikényszeríti a kormányhivatal, akkor jótékonysági célra fogom ezt fordítani” – mondta Nemény.

Pécs Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Pécsen Péterffy Attila azt nyilatkozta: „Nem tudom elkerülni, hogy a törvény – a hivatalon keresztül – végrehajtásra kerüljön. Ha akarom, ha nem, meg kell kapnom a fizetésemelést, viszont én ezt az összeget vissza fogom adni a költségvetésnek, azért, mert ahhoz, hogy fennmaradhassanak az intézményeink, az ott dolgozók bérét is fizetni kell”.

A parlament döntése alapján a polgármesterek bére átlagosan 30 százalékkal emelkedik. Az 5000 fő alatti településeken a béremelést központi forrásból támogatja a költségvetés, az ennél nagyobbaknak azonban saját forrásból kell kigazdálkodni a fedezetet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt