Szöulban 2 millió von készpénzzel próbálják rávenni a párokat, hogy vállaljanak gyereket

külföld
2022 január 21., 14:34
comments 1

Szöul város önkormányzata bejelentette, hogy 2 millió von (több mint 530 ezer forint) készpénzt ad utalvány formájában az újszülött babák szüleinek, így próbálják meg gyermekvállalásra ösztönözni a párokat. Azokra a csecsemőkre is vonatkozik ez, akik 2022. január 1. óta jöttek világra. Az utalványokat mindenféle üzletben egy évig lehet felhasználni, a szórakoztató és szabadidős létesítményeken kívül.

photo_camera Anyák babamasszázst gyakorolnak a gyerekeiken Szöulban. Fotó: KIM JAE-HWAN/AFP

A világon Dél-Koreában a legalacsonyabb a születésszám. A fiatalok leginkább a hiteleik és a megfizethető lakhatás hiánya miatt nem vállalnak gyereket. Annyira kevés a gyerek, hogy több száz iskolát be kellett már zárni.

A szöuli lépés nem az első az országban, a dél-koreai kormány már novemberben bejelentette, hogy megemelik a korábbi támogatások összegét. A Nemzeti Társadalombiztosító januártól minden friss anyukának 1 millió vont ad bankkártyán, azok a nők pedig, akik két vagy több gyermeket várnak egyszerre, 1,4 millió vont kapnak. Azok, akik olyan helyen élnek, ahol nehezen hozzáférhetők a szüléshez kapcsolódó szolgáltatások, további 200 ezer vont kapnak. Emellett azt a kitételt is eltörölték, hogy a pénzt ne lehessen a gyerekhez vagy a terhességhez kötődő gyógyszerekre és orvosi ellátásra költeni. (Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt