A csirkefarhát, a dutár és Gurbanguly Berdimuhamedow

humor
2022 január 22., 12:55
comments 5

Az alábbi videón az látható, ahogy egy kék ruhába öltözött ember türkmén dutárral a kezében ordít egy dalra hasonlító valamit egy húspult mellett, ami tele van csirkehússal. Amikor nyit a kamera, feltűnik egy újabb kékruhás ember, aki a dutáros mellett tapsol, kínosan ügyelve arra, hogy semmiképp ne találja el a zene ritmusát. Eddig akár egy furcsa művészeti produkció, vagy ennek a Monthy Pyton jelenetnek a közép-ázsiai remake-je is lehetne az, amit látunk.

Ám a dramaturgiai tetőponton feltűnik Gurbanguly Berdimuhamedow, Türkmenisztán diktátora elnökének alakja. Elsőre talán úgy tűnhet, hogy egy viaszfigura csupán, ám a bámulatos videó egy pontján megmozdul, jelezve, hogy még mindig él.

link Forrás

Gurbanguly Berdimuhamedow szokott nagyon furcsa dolgokat csinálni, amiket most nem kezdek felsorolni, de örömmel ajánlom a 444 vonatkozó tagoldalát, ígérem, nem fog csalódást okozni.

Nagyon szerettem volna kideríteni, hogy mi történik ezen a felvételen, az egész délelőtti ügyelet során túrtam a forrásokat, de sajnos semmi megbízhatót nem találtam. Ez a furcsa orosz nyelvű videó azt állítja, hogy a kékruhás emberek ráadásul az MNB-nek, Berdimuhamedow belbiztonsági szolgálatának tagjai. Egy twitteren fellelhető kép szerint pedig egy tv készülékkel hálálta meg a produkciót a jóságos elnök.

link Forrás

Így az ügyelet végén elengedem a témát, de szívesen várom az olvasók nyomozásának eredményeit. Viszonyításként pedig ilyen, amikor igazi zenét játszanak a türkmén dutáron.

Frissítés

Megérkezett a megfejtés olvasónknak, Lacinak hála. A jelenet az Işewür Topar csirkefeldolgozó üzemben készült pénteken. Egy Oremyrat Sopiyev nevű csirkeoligarcha tulajdona, ahol évente 300 tonna szárnyashúst állítanak elő. A türkmén elnök pedig a magánszektor fejlesztésének elkötlezett támogatójaként látogatta meg Dashoguz tartomány Gorogly kerületét, ahol a csirkegyár felépült. Íme az angol nyelvű forrás, itt pedig az eredeti felvétel a megtekintésről a „Haza Hírei” nevű türkmén youtube csatornán, amiből az is kiderül, hogy a kékruhás emberek az üzem dolgozói, akik dalban köszönték meg az útmutatást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.