Hatvan ember halt meg egy légitámadásban Jemenben

külföld
2022 január 22., 06:40

Hatvan ember halt meg egy légitámadásban Jemenben, amikor a szaúdi koalíció eltalálta egy börtön épületét. Az eset a hútik által uralt Szaada kormányzóságban történt. A Reuters szemtanúk beszámolói alapján azt írja, több afrikai bevándorlót tartottak itt elkülönítve, ők is az áldozatok között vannak.

A lebombázott börtön Szaada környékén.
photo_camera A lebombázott börtön Szaada környékén. Fotó: -/AFP

Antonio Guterres ENSZ-főtitkár elítélte a szaúdiak vezette koalíció támadását. A szóvivője szerint nem ez volt az egyetlen légitámadás a napokban a húti lázadók ellen. Máshol gyerekek is az áldozatok között voltak és komolyan megsérült Hudajda város telekommunikációs hálózata. Hogy Jemen mennyire reménytelen hely lett, legutóbb ebben a cikkben írta meg Király András.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.