8,5 hektáros telekbe vásárolja be magát a Nemzeti Filmintézet Fóton

POLITIKA
január 24., 15:20
comments 3

Csaknem félmilliárd forintért készül megvenni Fót önkormányzatától egy 8,5 hektáros osztatlan közös tulajdonú telek 50 százalékos tulajdonrészét a Nemzeti Filmintézet, írja a Magyar Narancs, amely úgy értesült, hogy a területen a Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulójára készülő filmet forgatnák - "A nap" című alkotás egyik forgatókönyvírója, egyben "kreatív producere" a közpénzből támogatott influenszer, Rákay Philip.

A telek másik ötven százalékos tulajdonrésze egy magánszemélyé, de az önkormányzat Pénzügyi, Jogi és Gazdasági Bizottságának előterjesztéséből az nem derül ki, hogy a Filmintézet azt is meg akarja-e venni. Mondjuk logikus volna, mert akkor rendelkezhetne szabadon a területtel, amit az önkormányzati előterjesztés szerint az adásvételi szerződés hatályba lépéséig, de legfeljebb hat hónapig havi nettó 88 forintos négyzetméteráron használatba adnának a filmintézetnek, a havi nettó kb 7,5 millió forintos használati díjon pedig egyenlő arányban osztoznának a társtulajdonos magánszeméllyel.

A Nemzeti Filmintézet a Narancs megkeresésére nem válaszolt, a HVG-nek viszont megírták, hogy "folyamatban lévő ügyről lévén szó nem áll módunkban nyilvánosságra hozni a részleteket az adásvétel lezárásáig". A levelükben arra utalnak, hogy a terület megvásárlása "a korábban már bejelentett átfogó stúdiófejlesztéssel összhangban valósul meg".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt