25 millió forinttal támogatja a kormány Toroczkai mezőőrségét, amit a rendőrség is vizsgál

POLITIKA
2022 január 25., 05:15
comments 3

Több mint 170 millió forintot ad a kormány kilenc déli határ menti településnek a mezei őrszolgálat fejlesztésére. Ebből a második legnagyobb összeg, 25 millió forint jut Ásotthalomnak, ahol a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László a polgármester.

Az egykori jobbikos politikus korábban videóban mutatta be, hogy a mezőőrök éjszaka, felfegyverkezve keresik az erdőben az illegális határátlépők nyomait, és az önkormányzat térfigyelő kamerarendszerét is használják erre a célra.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint a mezőőrségnek ehhez nincs joga, ezért nemrég közérdekű bejelentést tett, amit a rendőrség feljelentésként értékelt, és eljárást indított „közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése” miatt. A kormányhivatal is azt ígérte, hogy vizsgálni fogják a mezőőrség és az önkormányzat tevékenységét, de megvárják a rendőrség álláspontját.

photo_camera Fotó: Toroczkai László/Youtube

A legnagyobb támogatást, 75 millió forintot Mórahalom kapta. Közel 13 millió forint jutott Öttömösnek is, ahol Orbán Viktor nemrég disznóvágáson járt.

A teljes lista a kormányhatározatból:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.