400 millió forintnyi kártérítést fizethet a YouTuber, aki azt állította Cardi B-ről, hogy nemi herpesze van és drogozik

bulvár
2022 január 25., 17:19
comments 2

Egy szövetségi bíróság Cardi B javára ítélt abban a perben, melyet a rapper indított rágalmazás miatt a Latasha Kebe nevű YouTuber ellen. A bíróság 1,25 millió dollár (közel 400 millió forint) kártérítésre kötelezte Kebet.

Cardi B azzal vádolta meg a Tasha K néven videókat készítő nőt, hogy az a „megszállottja” lett, és „rosszindulatú hadjáratot” indított vele kapcsolatban. Ennek részeként hamisan gyanúsította Cardi B-t azzal, hogy nemi herpesze volt, és kábítószer-problémái vannak. Ügyvédei szerint a YouTuber hasznot akart húzni a hamis információkból, és tudta, hogy a Cardi B-ről szóló videók „lényegesen több nézőt vonzanak, mint általában”.

Cardi B
photo_camera Cardi B Fotó: STEVEN FERDMAN/Getty Images via AFP

Az esküdtszék felelősnek találta Kebét rágalmazásért, a magánélet megsértéséért és szándékos érzelmi károkozásért. Az ítélet ellen lehetősége van fellebbezni.

Eközben Kebe is perelte a rappert, mondván, hogy az ráuszította a rajongóit, hogy zaklassák, de a bíró ezt ejtette, mert nem találta bizonyítottnak. (Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.