400 millió forintnyi kártérítést fizethet a YouTuber, aki azt állította Cardi B-ről, hogy nemi herpesze van és drogozik

január 25., kedd 17:19
2

Egy szövetségi bíróság Cardi B javára ítélt abban a perben, melyet a rapper indított rágalmazás miatt a Latasha Kebe nevű YouTuber ellen. A bíróság 1,25 millió dollár (közel 400 millió forint) kártérítésre kötelezte Kebet.

Cardi B azzal vádolta meg a Tasha K néven videókat készítő nőt, hogy az a „megszállottja” lett, és „rosszindulatú hadjáratot” indított vele kapcsolatban. Ennek részeként hamisan gyanúsította Cardi B-t azzal, hogy nemi herpesze volt, és kábítószer-problémái vannak. Ügyvédei szerint a YouTuber hasznot akart húzni a hamis információkból, és tudta, hogy a Cardi B-ről szóló videók „lényegesen több nézőt vonzanak, mint általában”.

Cardi B Fotó: STEVEN FERDMAN/Getty Images via AFP

Az esküdtszék felelősnek találta Kebét rágalmazásért, a magánélet megsértéséért és szándékos érzelmi károkozásért. Az ítélet ellen lehetősége van fellebbezni.

Eközben Kebe is perelte a rappert, mondván, hogy az ráuszította a rajongóit, hogy zaklassák, de a bíró ezt ejtette, mert nem találta bizonyítottnak. (Insider)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt