Biden kamerák előtt nevezte a Fox News tudósítóját „kibaszott hülyegyereknek”

külföld
2022 január 25., 5:27
comments 6

Joe Biden amerikai elnököt hétfőn egy sajtótájékoztató végén – miközben az újságírók már vonultak ki a teremből – még gyorsan megkérdezte a Fox News tudósítója, hogy „az infláció politikai teher-e a félidős választások előtt”, amire az elnök szarkasztikusan és halkan annyit mondott, „nem, ez egy nagy előny”, majd hozzátette:

„Még több infláció. Micsoda kibaszott hülyegyerek.”

Mivel a sajtótájékoztatónak ezen a ponton hivatalosan már vége volt, Biden feltehetően nem tudta, hogy a kamerák és a mikrofonja is be van kapcsolva. Bár utóbbi sem működött maximálisan, mert Peter Doocy, a Fox News tudósítója később elmondta, hogy a többi újságíró mondta el neki, mit válaszolt Biden, ő ugyanis nem hallotta a zajtól. Doocy szerint Biden később „tisztázta a helyzetet” és „kellemes beszélgetést folytattak”.

Az elnök megjegyzését a Fehér Ház egyelőre nem kommentálta.

A CBS szerint Biden a közel kétórás sajtótájékoztatón „időnként frusztráltan reagált az újságírók kérdéseire”, és volt, akivel szemben „felemelte a hangját”. (CBS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt