Egy 25 éves fekete férfit tartóztattak le egy ötvenes fehér férfi helyett

külföld
2022 január 25., 08:47
comments 4

Egy nevadai fekete férfi hat napot töltött a börtönben, miután a rendőrség összetévesztette őt egy azonos nevű emberrel. Igaz, utóbbi egy kétszer annyi idős, fehér férfi.

A 25 éves Shane Lee Brownt 2020 januárjában tartóztatták le egy közúti ellenőrzés során, amikor az őt megállító Las Vegas-i rendőrök megtalálták a nevére szóló elfogatóparancsot. Közben azonban az elfogatóparancs egy 51 éves, fehér és szakállas férfi, bizonyos Shane Neal Brown ellen szólt. Utóbbit először 1994-ben börtönözték be, még azelőtt, hogy a másik Brown megszületett volna.

A 25 éves Brown most 500 ezer dollár kártérítésért perel, mert szerinte a rendőrök elmulasztották „kellő gondossággal” összehasonlítani az elfogásakor készült fényképét az idősebb férfi aktájában szereplő fotóval. Igaz, közben kiderült, hogy a fiatal férfit jogszerűen vették őrizetbe, mert felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.