Képmutatásrekordot próbált dönteni az Origo, de véletlenül lendületből arcon is csapták magukat mellé

idióta rekordok
2022 január 25., 07:51
comments 19

Még a fideszes „média”birodalom sokat látott húzásaihoz képest is sikerült meglepőt húznia az Origónak: hétfő este „A Telex már december 7-én elkészítette a 'Meghalt Csollány Szilveszter' cikket - mutatjuk a bizonyítékot” címmel megjelent írásukban számoltak be arról, hogy a Telex Csollány Szilveszter haláláról szóló cikkét az oldal forráskódja alapján már december 7-én létrehozták, és a fideszes lap szerint „rengetegen háborognak az interneten” emiatt.

Már önmagában ez a szerző nevének feltüntetése nélkül megjelent írás is méretes hülyeség lett volna, hiszen a világ minden normális sajtótermékénél bevett gyakorlat, hogy ha egy híres emberről kiderül, hogy súlyos betegséggel küzd, vagy életveszélyes állapotban került kórházba, akkor előre elkészítik a nekrológját, hogy ne a halálhír bejelentésének pillanatában kelljen gyorsan összeollózni valamit, hanem méltó módon emlékezhessenek rá.

De a történet itt nem áll meg, ugyanis kiderült az is, hogy az Origónak is volt bekészített anyaga Csollány halálára, és mik vannak, az url alapján a „Csollány Szilveszter élete képekben” című összeállítás szintén 2021. december 7-ei dátummal születhetett, pont mint az általuk kifogásolt Telex-cikk. Az egyezés nyilván nem a véletlen műve, előző nap derült ki, hogy az olimpiai bajnok tornász lélegeztetőgépre került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.