Megbénította a havazás Isztambult

január 25., kedd 10:11

A heves havazás múlt héten kezdődött, és az elmúlt napokban még jobban felerősödött a 16 milliós városban. A világ egyik legnagyobb repülőteréről készült képeken látszik, hogy a kifutópályákat vastag hótakaró borítja, a repülőgépek és járművek szinte ki sem látszanak alóla.

Ali Yerlikaya, a város kormányzója betiltotta a személygépkocsik használatát helyi idő szerint 13 óráig, amíg a hatóságok megtisztítják az utakat. A közalkalmazottaknak szabadságot adtak ki, ezzel is csökkentve az ingázók számát. Az isztambuli repülőtér a honlapján közölte, hogy a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt ideiglenesen felfüggesztik a járatokat.

Fotó: ESRA BILGIN/Anadolu Agency via AFP

Ekrem Imamoglu, Isztambul polgármestere elmondta, hogy 55 000 tonna sót szórtak szét az utakon, a helyieket pedig felszólította, hogy mindenki takarítsa el a havat a háza és az üzletek elől, ezzel is segítve a mentőcsapatokat. A Katasztrófa- és Vészhelyzeti Hatóság szerint több mint 4600 autós rekedt az utakon, és több embert is ideiglenes szállásokon kellett elhelyezni. (Reuters)

Fotó: YASIN AKGUL/AFP


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt