Megbénította a havazás Isztambult

külföld
2022 január 25., 10:11

A heves havazás múlt héten kezdődött, és az elmúlt napokban még jobban felerősödött a 16 milliós városban. A világ egyik legnagyobb repülőteréről készült képeken látszik, hogy a kifutópályákat vastag hótakaró borítja, a repülőgépek és járművek szinte ki sem látszanak alóla.

Ali Yerlikaya, a város kormányzója betiltotta a személygépkocsik használatát helyi idő szerint 13 óráig, amíg a hatóságok megtisztítják az utakat. A közalkalmazottaknak szabadságot adtak ki, ezzel is csökkentve az ingázók számát. Az isztambuli repülőtér a honlapján közölte, hogy a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt ideiglenesen felfüggesztik a járatokat.

photo_camera Fotó: ESRA BILGIN/Anadolu Agency via AFP

Ekrem Imamoglu, Isztambul polgármestere elmondta, hogy 55 000 tonna sót szórtak szét az utakon, a helyieket pedig felszólította, hogy mindenki takarítsa el a havat a háza és az üzletek elől, ezzel is segítve a mentőcsapatokat. A Katasztrófa- és Vészhelyzeti Hatóság szerint több mint 4600 autós rekedt az utakon, és több embert is ideiglenes szállásokon kellett elhelyezni. (Reuters)

photo_camera Fotó: YASIN AKGUL/AFP


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.