Olyan éhes volt a tehén, hogy a családja szeme láttára harapdálta halálra a parasztot

ÁLLAT
2022 január 25., 11:15
comments 7
photo_camera Fotó: MANJUNATH KIRAN/AFP

Ram Raj 55 éves paraszt a családja körében teázgatott India Uttar Pradesh nevű tagállamában található házában, amikor egy tehén rontott be az udvarba. Rákiabáltak, hogy húzzon onnan, de az állat a várt menekülés helyett hirtelen Rajra támadt és azzal a lendülettel úgy összeharapdálta, hogy a férfi a kórházba szállítás közben belehalt a sérüléseibe.

Raj története szörnyű, de nemhogy nem ritka, hanem tipikusnak mondható. Az utóbbi időben olyan gyakorivá váltak a halálos vagy súlyos sérülésekkel végződő tehéntámadások Uttar Pradeshben, hogy ez a téma komolyan befolyásolhatja a két hét múlva kezdődő választásokat is. Egy akkora tagállamban, ami, ha önállósodna, 243 millió lakójával a Föld ötödik legnépesebb országa lenne.

A jelenség oka első megközelítésben a tehenek sosem tapasztalt elszaporodása. De ha jobban megkapargatjuk a dolgot, az állam lakóit nem a bambának tűnő kérődzők, hanem a modern populista politika következményei tizedelik.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.