Olyan éhes volt a tehén, hogy a családja szeme láttára harapdálta halálra a parasztot

Lezárt tartalom a Kör tagjainak ÁLLAT
2022 január 25., 11:15
comments 7
photo_camera Fotó: MANJUNATH KIRAN/AFP

Ram Raj 55 éves paraszt a családja körében teázgatott India Uttar Pradesh nevű tagállamában található házában, amikor egy tehén rontott be az udvarba. Rákiabáltak, hogy húzzon onnan, de az állat a várt menekülés helyett hirtelen Rajra támadt és azzal a lendülettel úgy összeharapdálta, hogy a férfi a kórházba szállítás közben belehalt a sérüléseibe.

Raj története szörnyű, de nemhogy nem ritka, hanem tipikusnak mondható. Az utóbbi időben olyan gyakorivá váltak a halálos vagy súlyos sérülésekkel végződő tehéntámadások Uttar Pradeshben, hogy ez a téma komolyan befolyásolhatja a két hét múlva kezdődő választásokat is. Egy akkora tagállamban, ami, ha önállósodna, 243 millió lakójával a Föld ötödik legnépesebb országa lenne.

A jelenség oka első megközelítésben a tehenek sosem tapasztalt elszaporodása. De ha jobban megkapargatjuk a dolgot, az állam lakóit nem a bambának tűnő kérődzők, hanem a modern populista politika következményei tizedelik.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt