Tömegpánik és nyolc halott egy kameruni stadionnál

külföld
2022 január 25., 06:30
comments 1
photo_camera Sokan csak utólag értesültek, mennyire elfajult a helyzet az egyik bejáratnál. Fotó: ULRIK PEDERSEN/NurPhoto via AFP

Legalább nyolcan meghaltak és több tucatnyian megsérültek, amikor tömegpánik tört ki egy kameruni stadionnál, írja a BBC. A hírek szerint az áldozatok között van egy gyerek is.

A szurkolók a Kamerun—Comoroe-szigetek Afrika-kupa-meccsre próbáltak bejutni. A stadionba alapesetben 60 ezren férnek be, de a járvány miatt csak a jegyek 80 százalékát adták el. A hivatalos közlés szerint 50 ezren akarták megnézni a meccset. Az Afrikai Labdadarúgó-szövetség vizsgálja az ügyet.

A beszámolók szerint sok néző nem is látta, mennyire elfajult a helyzet az egyik bejáratnál, csak utólag, a közösségi médiából értesültek róla.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.