A Fidesz is megnevezte egyéni jelöltjeit az áprilisi választásra

POLITIKA
2022 január 26., 11:03
comments 7

A Fidesz országos választmánya döntött az egyéni választókerületi jelöltekről - közölte a párt szerdán. Még azt is elárulták, hogy a Fidesz-KDNP felkészült az országgyűlési választásra, mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra.

link Forrás

Orbán Viktor pártelnök nem indul egyéniben, ellenben Németh Szilárd alelnök ismét Csepelen próbálkozik. Lázár János Hódmezővásárhelyen, Kósa Lajos Debrecenben, Seszták Miklós Kisvárdán számít a szavazatokra. A Fidesz eredetileg a vesztegetéssel gyanúsított Völner Pált indította volna Esztergomban, de helyette végül Erős Gábor esztergomi alpolgármester lett a Fidesz jelöltje.

Nincs a jelöltek között Bajkai István, helyette Kovács Balázs Norbert, korábbi fideszes zuglói képviselő indul Budapest 5. választókerületében (VI-VII. kerület). Békés megye 4. választókerületében Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára lesz a Fidesz jelöltje, itt legutóbb Simonka György (ellene vádat emelt az ügyészség) tudott nyerni. Hivatali vesztegetés elfogadásával vádolják az előző három választáson győztes Boldog Istvánt is, helyette Herczeg Zsolt mezőtúri polgármester kampányolhat Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es számú választókerületében (Törökszentmiklóson).

A nagyobb nevek közül ezúttal nem indul el Gulyás Gergely, Varga Mihály és Kocsis Máté sem Budapesten. Helyettük Fürjes Balázs, Gór Csaba és Sára Botond próbálja majd legyőzni az összellenzéki jelöltet.

Az országgyűlési választás április 3-án lesz. A 2018-as választásokon a 106 választókerületből 91 körzetben nyert a Fidesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.